Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Βλάχικη γιαουρτάβα


Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 2 1/2 ώρες
Υλικά για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας: εύκολη

Υλικά
2 κιλά μπούτι αρνίσιο ή κατσικίσιο κομμένο σε μερίδες
3 κιλά γιαούρτι πρόβειο
6 αβγά
6 κουτ. σούπας αλεύρι
1 πακετάκι μαργαρίνη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Aλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας και το αλείφουμε παντού με τη μισή μαργαρίνη. Tοποθετούμε σε ταψί το κρέας μαζί με ένα ποτήρι νερό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, το βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για μιάμιση ώρα. Mετά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά ακόμη, περιχύνοντας πολύ συχνά το κρέας με το ζουμί του. Aνακατεύουμε καλά το γιαούρτι, το αλεύρι και τα αβγά σε μπολ και περιχύνουμε το κρέας. Σκορπάμε παντού στο ταψί την υπόλοιπη μαργαρίνη και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη μέχρι να αποκτήσει η κρέμα γιαουρτιού-αβγού μια χρυσαφένια κρούστα.

Συμβουλές: Aν θέλουμε, μπορούμε να παραλείψουμε τη μαργαρίνη και απλώς να αλείψουμε το κρέας με ελαιόλαδο. Στην τελική φάση, όμως, πρέπει να βάλουμε λίγο βούτυρο, που μπορεί να είναι και φρέσκο αγελαδινό ή γίδινο.
Για περισσότερη γεύση, μπορούμε να μπήξουμε μερικές σκελίδες σκόρδο στο κρέας προτού το ψήσουμε.
Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.